Voorbeschouwing HTC 1 – VV Kampen 1

Datum:            25 april 2015

Aankomend weekend is het een weerzien met de allereerste opponent die VV kampen dit seizoen trof, HTC. Die wedstrijd lijkt ergens al weer een eeuwigheid geleden maar door de euforie na afloop staat hij nog altijd goed in het geheugen gegrift. Na zich een paar jaar net aan te handhaven degradeerde HTC vorig seizoen dan toch uit de 3e klasse. Vervolgens werd men, zoals vaak met degradanten gebeurt, automatisch beschouwd als een van de kanshebbers op de titel in de 4e klasse C. Het lijkt er echter op dat het niveau tussen de verschillende klassen langzaam aan het afbouwen is want dit seizoen is maar weer eens gebleken dat degradanten het doorgaans lastig hebben. Dat ondervond ook HTC in zijn wedstrijd tegen Kampen. Wij kwamen vroeg op voorsprong, zagen een matig HTC zo’n tien minuten voor tijd terugkomen maar sloegen vervolgens alsnog toe: 3-1.

Een droomstart noemden we het destijds. Wat we toen nog niet konden weten was dat het voor HTC de voorbode zou zijn voor een bijzonder moeilijk seizoen, al waren er in die wedstrijd al wel wat tekenen aan de wand. HTC wist in de daaropvolgende wedstrijden niet van de onderste plekken weg te geraken en dat resulteerde er uiteindelijk in dat men begin november wereldkundig maakte niet meer verder te gaan met hoofdtrainer Jeroen de Vries. Soms leiden dergelijke zaken tot een nieuw elan en betere resultaten. In dit geval heeft men het tij echter niet echt kunnen keren. Drie speelronden voor het einde staat de ploeg nog altijd op de laatste plek met dertien punten uit 21 duels.

Kampen zal er alles aan gelegen zijn om de goede resultaten van de laatste weken een passend vervolg te geven. De weg omhoog lijkt in ieder geval te zijn gevonden en voor het eerst is er een goede serie neergezet. Aan het begin van het seizoen was de wisselvalligheid nog groter en werden hele goede wedstrijden of wedstrijdfases afgewisseld met veel mindere. Dat speelde ons nog wel eens parten, immers in de ogen van velen “you’re only as good as your last performance”. Er komt echter steeds meer routine en regelmaat in het spel en als we op voorgaand credo afgaan dan zullen de meningen positief gestemd zijn na de degelijke 3-0 overwinning op Wijthmen van vorige week.

Al het voorgaande betekent in ieder geval zeer zeker niet dat Kampen bij voorbaat een makkelijke wedstrijd te wachten staat. Ten eerste niet omdat geen enkele wedstrijd zo maar even gewonnen wordt. Daar is hard werken, concentratie en teamspirit voor nodig. Ten tweede omdat HTC voor eigen publiek speelt en dat brengt altijd wat extra’s voor een team. Maar vooral omdat HTC onvoorspelbaar is. Ik pak er even drie uitslagen bij: Hattem – HTC 1-2. Reaal Dronten – HTC 1-2. HTC – ’s Heerenbroek 7-1. Alle drie de uitslagen tonen wat er kan gebeuren als je ergens heen gaat en denkt “de klus even te klaren”. Er is geen team in deze klasse waar je je kan veroorloven om op 90% te spelen. Driepunters worden niet als kadootjes weggegeven. Gepast respect voor de tegenstander is waar de wedstrijd al mee begint. Hopelijk zien we jullie zaterdag onze jongens aanmoedigen op sportpark de Pelikaan in Zwolle, tot dan!