Tweets VV_Kampen

Wedstrijdverslag HTC 1 – VV Kampen 1

Datum:            25 april 2015

Tijdstip:          14:30

 

Het seizoen nadert zijn climax nu afgelopen zaterdag alweer de 22e speelronde werd afgewerkt. Kampen trof HTC uit Zwolle, de nummer laatst van de ranglijst. De mannen van trainer ten Hove waren bezig aan een redelijke goede serie, bevestigd met een zakelijke overwinning tegen Wijthmen in de voorgaande week. De hoop was om die door te trekken tegen HTC om zodoende het seizoen met een goede boost af te sluiten. Vooraf waren we al gewaarschuwd voor het feit dat HTC, ondanks zijn laatste plek, geen tegenstander is die zich gewillig laat “veroveren”, al helemaal niet in eigen huis. Na 90 minuten bleek die waarschuwing zinloos te zijn geweest. De kamper mannen moeten 45 minuten lang strijden om een zeer slap eerste half uur weg te poetsen maar het blijkt onvoldoende om met punten uit Zwolle huiswaarts te keren.

Ten Hove begon met dezelfde speelwijze en spelers als in het duel tegen Wijthmen. Het verschil zat hem echter vanaf de aftrap in de beleving en de inzet waarmee werd gespeeld. HTC greep meteen het initiatief en combineerde er lustig op los. Kampen gaf veel te veel ruimte weg en dat zou al vrij snel fataal blijken. Na zo’n vijf minuten spelen kwam HTC al op voorsprong na een goed uitgespeelde aanval. Na een klein kwartier werd die marge zelfs verdubbeld toen de spits van HTC bij een steekbal door het midden vrij voor keeper Mulder kwam en de bal beheerst in de verre hoek schoof.

Wie dacht dat men inmiddels wel wakker was geworden bij Kampen zou flink teleurgesteld worden want aan het spelbeeld veranderde weinig tot niets. De elf mannen van trainer ten Hove leken het allemaal te ondergaan deze dag en gaven niet blijk van een wil om hier een resultaat te behalen. Voor de neutrale toeschouwer moet het hebben geleken alsof HTC in de middenmoot stond en Kampen op de laatste plek. Het duurde uiteindelijk een klein half uur voordat er voor het eerst een aantal speldenprikken voor het doel van HTC werden uitgedeeld Toen werd meteen duidelijk waarom HTC, ondanks dat er goed verzorgd voetbal in de ploeg zit, dit jaar teleurstellende resultaten behaald. Zodra de druk toeneemt is het achterin behoorlijk kwetsbaar en is de organisatie soms zoek.

Bij standaardsituaties was Kampen steevast gevaarlijk, daar waar het via het veldspel maar niet echt wilde vlotten de eerste helft. Zo kreeg Sergio Gijsen een uitgelezen kans om de 0 op het bord bij Kampen weg te poetsen maar hij kopte van dichtbij naast. Even later viel de aansluitingstreffer alsnog, niet verassend uit een corner. De kopbal van Selim ben Mansour verdween via het been van HTC-er in het doel en zodoende moet formeel gesproken worden van een eigen doelpunt. Iedereen langs de kant had de hoop en het gevoel dat dit wellicht de ommekeer in het duel zou betekenen, wetende dat een goed resultaat nog prima tot de mogelijkheden behoorde.

We kwamen met zijn allen tamelijk bedrogen uit. Er was amper gefloten voor de aftrap of HTC had de marge weer verdubbeld en de 3-1 aangetekend. Een aanval over rechts werd afgesloten met een diagonaal schot richting de verre hoek. Mulder wist deze bal nog te keren maar stompte hem recht voor de voeten van een HTC-er die de bal voor het intikken had. In het restant van de 1e helft probeerde Kampen wel weer iets meer te voetballen en langzamerhand werd het overwicht van HTC minder groot. De Zwollenaren leken echter voor de theepauze toch nog definitief afstand te nemen van Kampen. Een fraaie aanval werd gevolgd door een voorzet van rechts. Deze werd bij de tweede paal prachtig binnengekopt maar de scheidsrechter oordeelde dat er geduwd was door de spits van HTC en dus ging het doelpunt niet door. Het was ook meteen het laatste wapenfeit van de eerste 45 minuten.

Enigszins gedesillusioneerd ging men de kleedkamer in, maar wel met de wetenschap dat een wedstrijd uit twee helften bestaat er dat er nog van alles goed te maken valt. Daar hamerde ten Hove in de rust ook op. Het devies was vrij simpel: een snelle aansluitingstreffer maken, vol de druk er op gooien en dan hopen dat HTC bezwijkt. Om dit kracht bij te zetten werd er teruggegrepen op het meer aanvallende spelsysteem dat eerder dit seizoen veelvuldig werd gebruikt. De wijzigingen hadden effect want Kampen kwam na rust een stuk sterker voor de dag. De eerste tien minuten gingen nog gelijk op, waarbij aan beide kanten een grote kans viel te noteren. Na zo’n uur spelen greep Kampen de wedstrijd steeds verder naar zich toe en het duurde niet lang totdat de gewenste aansluitingstreffer een feit was. Een vrije trap van Max van Moll krulde verrassend bij de eerste paal binnen, de keeper van HTC had er geen antwoord op.

Wat volgde was een behoorlijke stormloop op het doel van de Zwollenaren. Met name uit standaardsituaties bleef Kampen gevaarlijk maar ook het veldspel werd beter waardoor er een aantal keer over de grond gevaar kon worden gesticht. Het leidde uiteindelijk tot niet minder dan een tiental (grote) kansen maar helaas wisten onder andere Sergio Gijsen en Max van Moll zichzelf en de ploeg niet te belonen. Soms ontbrak het ook aan zorgvuldigheid bij de eindpass. HTC beperkte zich tot de counter en kwam er nog één keer gevaarlijk uit. De spits werd diep gestuurd en vervolgens in het strafschopgebied neergelegd maar de scheidsrechter wuifde het weg. Daar kwam Kampen zeer goed weg maar hetzelfde zou vlak voor tijd aan de andere kant van het veld gebeuren.

Nadat de bal er maar niet in wilde had iedereen zich verzoend met de nul punten totdat Max van Moll in de laatste minuut zichtbaar en hoorbaar (zelfs aan de overkant van het veld) onderuit werd gehaald binnen de zestien. Tot ieders verbazing werd er echter geen penalty gegeven en dus was goed een minuut later de nederlaag een definitief feit. Een goede tweede helft die uiteindelijk niets waard blijkt omdat er in het eerste half uur met een belabberde instelling is gevoetbald. Een nederlaag is dan een logische prijs die je betaald voor een gebrek aan beleving, óók tegen de nummer laatst in deze competitie. Hopelijk kan de groep van ten Hove het deze week goed oppakken om aankomende zaterdag tegen titelkandidaat SEH wél te laten zien wat er in deze groep zit.

Opstelling Kampen:

Johnny Mulder, Nahit Erbilici, Ricardo Maurer (76. Adem Ozturk), Mohammed Abdallah, Eyob Kaleiti (45. Bryan Fröger), Sergio Gijsen, Kerwin van Klinken, Revelino Sabono (c.), Selim ben Mansour, Wesley van Winsum (61. Kevin Veger), Max van Moll