Voorbeschouwing SEH 1 – VV Kampen

Datum:            2 mei 2015

Het einde van de competitie komt nu echt in zicht met de 23e speelronde die morgen op het programma staat. Vorige week gingen we op bezoek bij de nummer laatst, deze week op bezoek bij de koploper. Het is afgaande op de ranglijst een schril contrast. Hopelijk staat ook het voetbal van het team van ten Hove in schril contrast met die wedstrijd, want dat zal moeten om hier een goed resultaat te behalen. Want een goed resultaat, daar gaan we als sportmensen áltijd voor. Ook op het eind van de competitie, ook als er geen grote belangen meer op het spel staan en ook tegen de koploper. Gewoon altijd willen winnen is waar het al mee begint.

De koploper luistert naar de naam SEH. Een ploeg die gedurende de eerste competitiehelft een goede subtopper leek te worden maar die zich na een geweldige serie wedstrijden ferm bovenaan heeft geposteerd en op Hattem na alle concurrenten heeft afgeschud. De geweldige serie en de weg naar boven begon voor SEH toevalligerwijs met een overwinning tegen ons op 6 december van het vorige jaar. In een enerverend en doelpuntrijk duel werd het destijds 3-5 nadat Kampen twee keer een voorsprong had weggegeven. De zege was niet zozeer onverdiend te noemen maar werd door de club uit Heerde toch met enige moeite over de streep getrokken. Daarna zijn de cijfers duidelijk: 11 overwinningen en 1 gelijkspel. De laatste keer dat SEH verloor was zelfs 1 november 2014 in de uitwedstrijd tegen Wilsum.

Het is dus duidelijk dat het vlaggenschip van de club uit Heerde in een flow zit maar het heeft concurrent Hattem nog zeker niet afgeschud. Het verschil is op dit moment drie punten maar SEH weet dat het, in een soort ultieme climax, volgende week in de laatste speelronde op bezoek mag bij Hattem. Men zal er dus alles aan willen doen om de strijd deze week al te beslissen om te voorkomen dat het aankomt op een alles-of-niets-duel in het hol van de leeuw en eventueel een daarop volgende beslissingswedstrijd. Maar dan dient het wel af te rekenen met een groep mannen die absoluut niet de trip van uit Kampen gaan maken om zich als een soort makke lammetjes ten prooi te werpen aan het roofdier dat SEH heet. De natuur is onvoorspelbaar en soms is het immers de prooi die het roofdier verschalkt. Kampen heeft wat goed te maken na het teleurstellende resultaat van vorige week. Wat dat aangaat is er positief nieuws want Kampen weet zich doorgaans na mindere wedstrijden de week er op prima te herstellen. En dat is ook een kracht van een elftal.

Doorgaans zijn er weinig zekerheden in het voetbal maar een ding is in ieder geval duidelijk: er zal veel publiek zijn en dat zal de wedstrijd vol enthousiasme en passie volgen. Het is zaak dat ten Hove en zijn mannen dit gebruiken als een motivatie om alles te geven. Het gebeurt niet vaak dat je in een dergelijke ambiance een duel kunt spelen en dus moeten we het gebruiken om het maximale uit onszelf te halen. We hebben immers niets te verliezen dus van verlamming of angst mag geen sprake zijn. Vrijuit spelen, genieten van de sfeer (en hopelijk goed weer) en laten zien wat we waard zijn. Als dat goed lukt dan valt het wellicht nog maar te bezien of er morgenmiddag tegen 16:30 uur al een kampioen gekroond mag worden. Het zou mooi zijn als er nog wat mensen van uit Kampen afreizen morgen om de “horde uit Heerde” wat tegengas te bieden. Voor de thuisblijvers is er altijd Twitter en Facebook om de ontwikkelingen gedurende de wedstrijd in de gaten te houden