Tweets VV_Kampen

Wedstrijdverslag SEH 1 – VV Kampen 1

Datum:            2 mei 2015

Tijdstip:          14:30

 

 

Met heerlijke, bijna zomers aanvoelende weersomstandigheden stond ons afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen koploper SEH te wachten. Het feit dat de ploeg uit Heerde al 15 wedstrijden ongeslagen was temperde natuurlijk de verwachtingen maar in het voetbal gebeuren wel meer gekke dingen, zeker wanneer er zwaarwegende belangen zijn. Die waren er voor SEH want het kon zich in de titelstrijd eigenlijk geen puntverlies veroorloven. Kampen kon daarentegen vrijuit voetballen want het had feitelijk niets te verliezen. Het eerste half uur kwam dat prima tot uiting en kon Kampen zich voetballend goed meten met SEH, met een aantal goede mogelijkheden tot gevolg. Twee knappe tegengoals brengen de ploeg van ten Hove echter aan het wankelen waarna de herinneringen aan de goede start langzaam steeds verder wegzakten. Een teleurstellende tweede helft zorgde ervoor dat SEH uiteindelijk nog gemakkelijk de drie punten binnen haalde.

Het begon zoals gezegd allemaal uitstekend voor Kampen. SEH toonde zich een gastvrije club en de sfeer zat er langs de kant en op het veld goed in. Tijdens de warming up viel het al op dat het kunstgras aan de trage kant was en dus hamerde ten Hove er op dat er geconcentreerd en met strakke ballen gespeeld moest worden om persoonlijke duels zo veel als kan te vermijden. Kortom: de voetballende oplossing zoeken. Dat ging in de beginfase meer dan behoorlijk. De strijd voerde zich hoofdzakelijk op het middenveld af. Beide ploegen zochten daarbij veelvuldig de zijkanten op, met name over links. Beide rechtsbacks, in ons geval Selim ben Mansour, hadden dus een bedrijvig eerste half uur.

Nadat SEH een eerste keer gevaarlijk was geworden met een schot voorlangs was het Kampen dat probeerde van zich af te bijten. Een prima steekbal op Max van Moll werd echter goed verdedigd en ook Wesley van Winsum werd een aantal keren professioneel afgestopt voordat hij echt gevaarlijk konden worden. Achter de boarding begonnen de supporters van SEH zich toch enigszins zorgen te maken toen er wat dreigende situaties voor het doel van de ploeg uit Heerde ontstonden. Die zorgen werden nog groter toen Kampen twee keer alleen voor het doel van SEH verscheen. Zowel Revelino Sabono als van Winsum wisten hun kans echter niet te benutten en zo verzuimde men een sterke start te belonen met het zo cruciale openingsdoelpunt. Cruciaal, te meer daar een achterstand SEH wellicht nerveus en daarmee kwetsbaar had kunnen maken. Het doelpunt bleef echter zoals gezegd uit en niet veel later zou men het spreekwoordelijke deksel op de neus krijgen.

Na zo’n twintig minuten spelen kwam SEH namelijk op voorsprong via routinier Richard van der Streek die zijn laatste thuisduel voor de club speelde. De steekbal vanaf het middenveld leek in eerste instantie een prooi te worden voor de Kamper defensie maar twee verdedigers liepen elkaar enigszins in de weg waardoor van der Streek kon afkappen en beheerst binnen schieten. De goal kwam hard aan want iedereen wist dat SEH hierdoor kreeg wat het hard nodig had, de voorsprong in eigen huis. Toch gaf Kampen niet meteen op en bleef het goed weerstand bieden. Eerst draaide van Winsum zich goed vrij op de rand van het strafschopgebied maar hij gleed daarbij in kansrijke positie uit waardoor de kans verloren ging. Even later volgde een vrije trap van van Moll op een mooie plek maar deze miste de kracht om het de keeper echt lastig te maken.

SEH toonde zich voetballend een goede ploeg maar toch bleven grote kansen voor het Kamper doel lange tijd uit. Toch wist het na ruim een half uur de voorsprong te verdubbelen. Het was niet eens echt een grote kans te noemen, middenvelder Hutte van SEH verschalkte met een zeer fraaie boogbal keeper Mulder van zeker dertig meter afstand. De lob is kennelijk een machtig wapen van de Heerdenaren want ook Reaal Dronten werd er in de week er voor tweemaal mee verschalkt. Hattem is gewaarschuwd. Na de 2-0 kreeg Kampen nog een keer een goede mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. Van Winsum kreeg de bal op links aangespeeld, vond zich vrij voor de keeper maar kon niet scoren, mede omdat de keeper de hoek goed klein hield.

Helaas konden de mannen van ten Hove in het vervolg van de wedstrijd het goede niveau niet vasthouden. Er was na de 2-0 het besef dat het heel moeilijk zou worden om tegen een ploeg met de kwaliteit van SEH nog een resultaat te behalen. In het restant van de eerste helft probeerde de thuisploeg daar gebruik van te maken maar mede dankzij een goede wedstrijd van van Vlijmen wist men geen grote kansen meer te creëren. In de rust besloot Ten Hove  om drie wissels door te voeren om zodoende de wedstrijd weer in het voordeel van Kampen te doen kantelen. Iedereen probeerde elkaar op te peppen om toch vol uit te blijven gaan, mede omdat het eerste half uur had aangetoond dat er best wat ruimte was om lekker te voetballen.

De goede intenties vonden echter geen weerklank op het veld, daar waar het uiteindelijk toch allemaal om draait. SEH greep vanaf de eerste minuut na rust de macht en stond die niet meer af. We werden dit keer op elke linie van het veld afgetroefd. Voorin werd het steeds lastiger om er voetballend doorheen te komen. De bal bleef niet lang genoeg meer in de ploeg. Het middenveld en de verdediging liepen hoofdzakelijk achteruit waardoor het steeds moeilijker werd om de pressie van SEH goed op te vangen. In de 71e minuut gooide de thuisploeg het duel uiteindelijk in het slot. Een lastige stuiterbal van achteruit kon niet goed onder controle worden gebracht waarna invaller Guus Bregman met een bekeken schot keeper Mulder kansloos liet. Vanaf dat moment was het verzet definitief gebroken.

Kampen was niet meer bij machte en ontbeerde ook de wilskracht om nog echt te voetballen en SEH leek het allemaal wel prima te vinden. Toch zou men de score nog verder op weten te voeren. Mulder liet vijf minuten voor tijd een voorzet van links door zijn handen glippen waarna in de daaropvolgende klutssituatie de bal via de rug van van Vlijmen in het doel verdween. Een andere invaller van SEH, Rob IJzerman, zette uiteindelijk de 5-0 eindstand op het bord. Het is een wedstrijd met twee gezichten geweest. Aan de ene kant hebben de mannen van ten Hove aangetoond een sterke ploeg als SEH goed weerstand te kunnen bieden indien de organisatie en de strijdlust er is. Aan de andere kant zakten we ver weg toen een goed resultaat niet meer haalbaar leek. Dit soort ervaringen en leermomenten horen echter ook bij sport, het gebeurt heel veel ploegen wel eens. Het verschil tussen winnaars en verliezers is hoe je hier weer van hersteld. Volgende week biedt een uitgelezen kans tot herstel en een positief slot van het seizoen. Dan ontvangt VV Kampen VSW uit Windesheim. Inzet is het over de streep trekken van een 8e plek maar misschien nog wel meer dan dat: persoonlijke revanche!

Opstelling Kampen:

Johnny Mulder, Selim ben Mansour, Ricardo Maurer (45. Sergio Gijsen), Watze van Vlijmen, Nahit Erbilici, Mohammed Abdallah, Ibrahim ben mansour, Kerwin van Klinken (45. Adem Ozturk), Wesley van Winsum (45. Kevin Veger), Revelino Sabono (c.), Max van Moll