Tweets VV_Kampen

Voorbeschouwing VV Kampen 1 – VSW 1

Datum:            9 mei 2015
Tijdstip:          14:30

Aankomend weekend is het dan zo ver. Het seizoen 2014/2015 loopt officieel ten einde, althans voor de ploegen die niet de nacompetitie in gaan. Dat laatste geldt voor zowel VV Kampen als opponent VSW dus beiden kunnen na afloop gaan genieten van een welverdiende rustperiode. Voordat het zo ver is zal er echter eerst nog een laatste duel gespeeld moeten worden en dus is het zaak bij de les te zijn en nog één keer alles te geven. Je gaat immers heel wat lekkerder de zomerstop in met een klinkende overwinning op zak dan wanneer je het seizoen in mineur af sluit. Beide ploegen gingen vorige week met 5-0 onderuit. VSW deed dat thuis tegen nummer drie WZC terwijl Kampen op bezoek bij koploper SEH moest. Wat dat aangaat is er beiden dus veel aan gelegen om dat resultaat nog weg te poetsen voordat de blikken op volgend seizoen gericht worden.

De tegenstander uit Windesheim heeft een lastig seizoen achter de rug. Het heeft geen hele brede selectie en is daardoor meerdere malen genoodzaakt geweest een beroep te doen op spelers van andere elftallen om voldoende mankrachten op het veld te krijgen. Het is in zulke omstandigheden lastig voor een coach om een vaste speelwijze te hanteren. Voor tegenstanders is het ook niet altijd makkelijk gebleken omdat je eigenlijk niet goed weet welk VSW je tegenover je zal zien die dag. Op de momenten dat de 1e selectie volledig was  heeft men zich een buitengewoon taaie tegenstander getoond. Met name in het middendeel van het seizoen waren er tal van ploegen die op een gelijkspel bleven steken. Kampen was er daar zelf een van, op 29 november vorig jaar werd het in Windesheim 1-1. Kampen leek na een late treffer van Osman Temirci de winst te grijpen maar Vieleri Justiana deed toch nog iets terug voor de thuisploeg. Het was destijds een juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Trainer Arjan ten Hove heeft juist alles behalve een krappe selectie tot zijn beschikking. Met ruim 20 spelers zijn er elke week weer opties zat voor de hoofdtrainer van de Kamper brigade. Hij heeft hier gedurende het seizoen geregeld gebruik van gemaakt door verschillende spelers, posities en speelwijzen uit te proberen. Dat is kenmerkend voor het leerproces waar het vlaggenschip van Kampen in zit. Met een overwinning tegen VSW stelt Kampen zijn 8e plek veilig en dat stemt een ieder zeker tevreden in een jaar dat vooraf voornamelijk werd bestempeld als “opbouwjaar”. Minstens net zo belangrijk als de plaats op de ranglijst zal het voor de spelers zijn om persoonlijke revanche te nemen na de teleurstellende resultaten in de laatste twee wedstrijden. Voordat de blikken op volgend seizoen gericht gaan worden zullen we dus nog één keer alles uit de kast moeten halen. Niet alleen maar voor die 8e plek, maar vooral voor onszelf en voor het publiek dat langs de kant zal staan.