Wedstrijdverslag VV Kampen 1 – VSW 1

Datum:            9 mei 2015

De allerlaatste competitiewedstrijd van het seizoen 2014/2015 is een feit. Nog 90 van de in totaal 2160 minuten van het seizoen resteerden en VSW uit Windesheim was de tegenstander van dienst. De bedoeling was dat het seizoen op de juiste manier afgesloten zou worden. Eerst een overwinning en daarna gezamenlijk lekker uit eten. Het laatste gebeurde wel, maar de overwinning zou er mede dankzij een zeer teleurstellende eerste helft niet komen. VSW leek lange tijd de enige ploeg die er echt voor wilde werken en dus gaan de punten mee naar Windesheim. Het werd uiteindelijk 1-2.

Al vanaf de eerste minuut liet VSW zien dat het hier niet naartoe was gekomen om plichtmatig anderhalf uur tegen een balletje aan te trappen. Er werd met verrassend veel strijd gespeeld, al was het voetballend niet bij machte om voor heel veel gevaar te zorgen in de beginfase. Er werd veelal de lange bal van achteruit gehanteerd waarbij men over rechts met een van de twee spitsen probeerde voor het doel te verschijnen. Kampen gaf de tegenstander daar alle gelegenheid toe door achteraan niet genoeg druk op de bal te geven. Veel meer dan enkele corners leverde het niet op.

Het lukte Kampen lange tijd maar niet om de rust in het spel te krijgen en dat werd de ploeg in de 20e minuut voor het eerst fataal. Er werd niet goed uitverdedigd waarna Nahit Erbilici terug wilde koppen op keeper Sander Dam. De bal was echter te kort waardoor VSW er een voet tegen aan kreeg en zodoende de voorsprong nam. In het vervolg werd het er niet beter op al kreeg Kampen wel steeds meer een veldoverwicht. Dat mondde zich na een klein half uur ook uit in de eerste echt grote kansen. Max van Moll had het vizier echter niet op scherp staan en Kevin Veger legde een bal af waar hij wellicht beter zelf had kunnen schieten. Ook een onzorgvuldige eindpass zat nog wel eens in de weg bij de zoektocht naar een goed resultaat.

Zo’n tien minuten voor rust verdubbelde VSW de marge. Watze van Vlijmen werd wat ongelukkig ingespeeld en verloor zijn rechtstreekse duel waarna de boel via keeper Dam in het doel gefrommeld werd. Het was een volstrekt onnodige achterstand maar wel een die een feit was en op basis van strijdlust misschien niet eens onverdiend. Kampen kreeg in het restant van de eerste helft nog een aantal kansen om de aansluitingstreffer te maken. Daarnaast leek Kampen een zuivere strafschop onthouden te worden nadat Wesley van Winsum werd neergehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter besliste echter anders en dus zouden we met 0-2 de rust op gaan zoeken.

De tweede helft begon aanvankelijk prima toen de keeper van VSW geen grip kreeg op een voorzet van Erbilici en deze in het doel verdween. De aansluitingstreffer was daar en nu was het zaak om het betere veldspel uit te buiten en alsnog de winst te grijpen. VSW trok zich steeds meer terug en leunde om zijn lengte en fysiek, met name achterin, om de overwinning over de streep te halen. Die tactiek werkte want Kampen kon, ondanks een uitstekende invalbeurt van Kerwin van Klinken, gedurende de hele tweede helft de dominantie maar niet omzetten in een veelvoud aan uitgespeelde kansen. Het moest zich zelfs een aantal keren flink inspannen om de counters van de ploeg uit Windesheim onschadelijk te maken.

Op het laatst van de wedstrijd liet Kampen zich te veel mee gaan in het fysieke spel van de tegenstander hetgeen het voetbal niet ten goede kwam. Nahit Erbilici kapte zich op het laatst nog een keer goed vrij en werd gevloerd binnen de zestien meter. Ook dit keer oordeelde de scheidsrechter dat er geen sprake was van een penalty. Kampen was zichtbaar gefrustreerd en de sfeer werd wat grimmiger waarop de scheidsrechter besloot een einde te maken aan de wedstrijd. Een nogal teleurstellend einde van een seizoen dat afgesloten wordt met een prima 8e plek op de ranglijst. Op naar volgend seizoen maar nu eerst maar eens genieten van een welverdiende pauze!

Opstelling Kampen:

Sander Dam, Nahit Erbilici, Ricardo Maurer (45. Kerwin van Klinken), Watze van Vlijmen, Bryan Fröger (80. Eyob Kaleiti), Mohammed Abdallah, Ibrahim ben Mansour, Revelino Sabono (c), Kevin Veger (70. Selim ben Mansour), Wesley van Winsum, Max van Moll